Solutiile de spalat parbrizul pentru sezonul de iarna

Vine iarna si parbrizul tau trebuie sa fie curat chiar si in zilele in care ninge sau atunci cand temperaturile scad considerabil afara. Recomandarea noastra este sa tii cont de mai multe aspecte, inclusiv de alegerea solutiei pentru curatarea parbrizului, care trebuie sa fie special adaptata pentru iarna.  O solutie spalat parbriz iarna este cea care va ajuta cu mult la o vizibilitate imbunatatita.

De ce este necesar lichidul de spalare a parbrizului de iarna?

Inghetul, sarea din drum si murdaria fac din curatarea parbrizelor iarna o parte indispensabila a utilizarii zilnice a vehiculului. Cum alegi lichidul de spalat parbriz pentru iarna? Inainte de a trece la sfaturi privind alegerea unui anumit model de lichid de spalare a parbrizului de iarna, merita sa raspundem la intrebarea – de ce este exact necesara? Nu uitati sa cumparati si un spray de dezghetat parbrizul.

Stergatoarele din masina lucreaza extrem de greu in timpul iernii. Ele trebuie sa faca fata nu numai zapezii sau ploii, ci si substantelor precum sarea de drum. Pastrarea parbrizului curat intr-o astfel de situatie este extrem de importanta. Va afecta o mai buna vizibilitate si, in consecinta, o mai mare siguranta pentru toti utilizatorii drumului. De aceea, merita sa alegeti versiunea potrivita a lichidului de spalare a parbrizului pe timpul iernii.

Neinlocuirea lichidului de spalare a parbrizului cu lichid de spalare de iarna poate cauza pericole pe drum. Pentru a afla de ce lichidul de spalare a parbrizului de iarna este atat de necesar, putem spune ce s-ar intampla daca soferii nu il schimba in mod regulat si lasa varianta de vara in rezervor: pe masura ce temperaturile scad, substanta ar putea ingheta in rezervor. Acest lucru il deterioreaza de obicei si provoaca, de asemenea, functionarea defectuoasa a pompei stergatoarelor. In plus, varietatea obisnuita este capabila sa inghete chiar si pe parbriz – apoi intuneca campul vizual si, astfel, provoaca un mare pericol pe sosea.

Cum sa alegi lichidul de spalat parbriz de iarna?

Aspectul cheie atunci cand alegeti un lichid de spalare a parbrizului este analizarea etichetei produsului. De obicei, producatorul indica cea mai scazuta temperatura de functionare a substantei. Prin urmare, merita sa ajustati acest parametru in ceea ce priveste locul in care locuiti zilnic – precum si viitoarele calatorii. O solutie buna va fi sa alegeti un fluid care va avea o limita de functionare putin mai mare decat temperatura probabila.

Un alt aspect la alegerea lichidului de spalare a parbrizului pentru iarna este sa optati pentru producatori dovediti. Acest lucru este important deoarece conditiile de iarna pot fi foarte solicitante si trebuie sa aveti echipamentul auto potrivit pentru a rezista in mod eficient

De ce sa tii cont atunci cand folosesti lichid de spalare a parbrizului iarna?

Deoarece lichidul de spalare a parbrizului pentru iarna functioneaza foarte bine la temperaturi sub zero, unii soferi aleg sa-l amestece cu varietatea standard. Din pacate, acest lucru nu functioneaza in asa fel incat tipul obisnuit sa preia valorile substantei destinate utilizarii pe timp de iarna

Daca decideti sa utilizati o astfel de solutie, ar trebui sa tineti cont de faptul ca pompa de lichid de spalare a parbrizului va functiona defectuos si pot exista si reziduuri ale amestecului pe parbriz, care, la randul lor, afecteaza efectiv vizibilitatea. Din acest motiv, nu este indicat sa decideti sa amestecati doua tipuri de fluide si ar trebui sa folositi singur tip in rezervorul de spalare. Astfel, soferul va putea intotdeauna sa conduca in conditii de siguranta, vazand clar cele mai importante evenimente de pe drumul din fata lui.