Cum se pot alege sursele de lumina pentru exterior in functie de sursa de alimentare

Sursa de alimentare este un alt factor cheie de luat in considerare atunci cand alegeti luminile de exterior potrivite nevoilor proprii. Trebuie sa poti muta luminile in jur? Sau cautati un iluminat instalat permanent pentru a ramane intr-o pozitie fixa? Iata care sunt principalele tipuri de surse de energie pentru iluminat exterior pe care sa le luati in considerare.

Surse de iluminat exterior pe curent

Proiectoarele LED sunt unele dintre cele mai cunoscute astfel de surse de lumina pe curent. Cu ajutorul acestor proiectoare va fi mult mai usor sa iluminati aleile si sa obtineti confortul dorit atunci cand va intoarceti acasa, iar pentru a cumpara un astfel de produs, trebuie doar sa dati click aici. proiectoarele pot fi utilizate in mai multe moduri. Asa cum am spus, pot fi montate pentru a ilumina terase si cai de acces, pot fi amplasate langa cele mai importante plante din gradina si pot scoate in evidenta elementele decorative.

Daca doriti sa instalati surse de iluminat aproape de casa, iluminatul exterior alimentat de la retea este alegerea ideala. Acest tip de iluminat este conceput pentru a fi alimentat direct de la sursa de alimentare a casei si va trebui instalat de un profesionist. Iluminatul de la retea in aer liber este o optiune fiabila, care va ramane luminoasa si constanta atata timp cat doriti, desi costul electric suplimentar va trebui sa fie luat in considerare daca intentionati sa utilizati iluminatul in mod frecvent.

Corpuri de iluminat cu incarcare solara

De departe cea mai ieftina si mai eficienta idee de iluminat exterior, luminile solare functioneaza prin stocarea energiei de la soare in interiorul unei baterii special concepute, care este apoi activata noaptea. Aceasta inseamna ca le puteti plasa oriunde doriti si pur si simplu uitati de ele; ideale pentru o optiune de iluminat de gradina care necesita intretinere redusa. Mai mult decat atat, tehnologia de iluminare alimentata cu energie solara a parcurs un drum lung fata de ceea ce era in trecut, oferind o iluminare mai puternica pentru mai mult timp decat o faceau primele modele.

Iluminat exterior alimentat cu baterii

Foarte portabil si perfect pentru utilizare ocazionala, pe termen scurt, iluminatul exterior alimentat de baterii este o optiune excelenta pentru petrecerile in aer liber. Sursele de lumina cu baterii vin in toate formele si dimensiunile, de la felinare la lumanari LED si lumini pentru petreceri, astfel incat sa va puteti bucura de iluminarea ambientala prin apasarea unui comutator. Nu sunt ideale pentru iluminarea permanenta a anumitor zone sau pentru iluminarea suprafetelor mari, dar iluminatul exterior cu baterii este cel mai potrivit pentru utilizarea decorativa ocazionala.

Acestea sunt principalele surse de alimentare pentru corpurile de iluminat amplasate in exteriorul casei. In functie de nevoile personale si ale tuturor persoanelor care locuiesc in casa, veti putea gasi mai multe astfel de corpuri de iluminat care sa va ajute sa obtineti lumina potrivita in propria gradina, atat pentru functionalitate, cat si pentru design.

Articol de Spartan Agency