Corpuri de iluminat si modul in care le poti selecta

Unul dintre cele mai populare tipuri de candelabre in ceea ce priveste performanta stilistica este modelul clasic. Insusi conceptul de candelabru pentru majoritatea dintre noi este asociat cu astfel de accesorii – linii netede ale unei structuri suspendate cu diferite nuante, cel mai adesea contine elemente decorative. Dar numele de lampa “clasica” nu ar trebui sa va induca in eroare, acest tip de lampa este relevant pentru aproape orice stil de decorare interioara, de la neoclasic la avangardist. Candelabrele traditionale intr-un design modern pot fi prezentate intr-o mare varietate de variante.

Spoturi LED

Spoturile LED sunt unele dintre cele mai moderne tipuri de corpuri de iluminat. Tot ce trebuie sa faceti este sa selectati modelele, formele si culorile dorite astfel incat sa obtineti rezultatul de care aveti nevoie. Vezi pe instalmen.ro mai multe detalii despre cum poti alege spoturile potrivite pentru casa ta si selecteaza produse de calitate.

Candelabru clasic

Initial, candelabru clasic a fost personificarea bogatiei si gustului proprietarilor (de fapt, numai proprietarii bogati isi puteau permite sfesnice). Erau realizate din materiale naturale: metal, sticla, nuantele puteau fi confectionate din tesaturi. Pentru multi dintre compatriotii nostri, un candelabru de cristal ramane un simbol al luxului, elegantei si prosperitatii.

Primele candelabre au fost in mod inerent agatate de  lumanari. Lumanarile au fost introduse in rame metalice speciale. Memoria radacinilor candelabruului clasic este intruchipata in modelele moderne. Luminile pandantiv cu imitatie de lumanari aprinse sunt incredibil de populare si arata foarte bine in camere pentru orice scop, realizate in stil neoclasic, diverse modificari ale stilului clasic, contemporan si elegant .

Candelabrele moderne in stil traditional pot fi complet realizate din plastic, decorate cu elemente decorative (cum ar fi cristalele Swarovski) si, in acelasi timp, arata luxos, respectabil si chiar elaborat. Dar stilul modern al spatiilor de locuit inca ne inclina sa cumparam candelabre de executie concisa, cu un set minim de decoratiuni.

Daca adaugati o multime de elemente decorative la candelabru clasic viu colorat, atunci devine cu usurinta o decorare dificila a interiorului, dar accentul sau principal de culoare, centrul de atractie al tuturor ochilor.

Cele mai populare sunt candelabrele modelului traditional cu un cadru metalic, usoare si diverse nuante, cel mai adesea realizate din tesatura. Astfel de lumini pandantiv sunt destul de versatile, se potrivesc armonios in interiorul modern al oricarui tip de camera. Un astfel de candelabru va fi potrivit in camera de zi, dormitor, chiar si camera unui copil sau un hol larg. In plus, acest model nu necesita tavane foarte inalte in camera.

Lumini in stil Art Nouveau

Stilul Art Nouveau a aparut ca o contrapondere la toate motivele clasice din domeniul decoratiunilor interioare. Tot ceea ce este nou si ultra-modern, contrar formelor traditionale, a fost numit modern.

De fapt, in prezent, orice candelabru care difera in tip de un clasic poate fi numit o lampa in stil Art Nouveau. Acestea sunt lampi ultra-moderne de avangarda care aduc creativitate in decorarea spatiului si corpuri de iluminat minimaliste care pot fi utilizate in interiorul oricarei incaperi.

Optiunile pentru executia “ paianjenului” in stilul modern nu pot fi luate in considerare. Ele pot fi modele laconice cu diverse becuri fara perdele sau lampi realizate cu multe elemente decorative, care sunt dificil de vazut pentru sursele de lumina in sine.